free web stats
BAMSES Må bra-tidning2021-08-12T11:35:19+02:00

BAMSES Må bra-tidning är en specialtidning som används framgångsrikt som stöd i samtal om hälsa med barn i åldern 4-6 år och deras vårdnadshavare främst i Västra Götalands-regionen.

Budskapen är hälsofrämjande. Det handlar om att man ska röra på sig, äta mycket frukt och grönt, använda vatten som törstsläckare, sitta lagom mycket tid vid skärmar, ha goda sömnvanor och se till att umgås med varandra.

Innehållet bygger på budskap som tagits fram i tidigare arbeten kring hälsofrämjande insatser för livsstilsrelaterad hälsa bland barn, t ex den europeiska forskningsstudien IDEFICS (Identification and prevention of Dietary and lifestyle induced health EFfects In Children and infantS).

Tidningen innehåller två tecknade serier. ”Skärmfria veckan” som förklarar att Bamses barn och deras skolkompisar mår bättre om de inte bara sitter inne och tittar på tv och ”Utflyktsdagen” som pekar på att det är viktigt för Mini-Hopp och de andra på förskolan att äta sunt för att orka med.

Dessutom finns det faktasidor om sömn, tandhälsa och lektips i tidningen.

Finns på flera språk
Tidningen finns översatt till engelska, persiska, arabiska, somaliska, nordsamiska, sydsamiska, lulesamiska, romani arli, romani kalderash, romani lovari, svensk romani, finska, meänkieli, jiddisch, polska och turkiska.

Så gör du för att beställa BAMSES Må Bra-tidning
Om du vill beställa BAMSES Må Bra-tidning på svenska, gå till följande produktsida i vår serieshop:
https://serieriundervisningen.se/produkt/bamses-ma-bra-tidning/

Om du vill beställa BAMSES Må Bra-tidning på något eller flera av ovan nämnda översatta språk, gå till följande produktsida i vår serieshop: https://serieriundervisningen.se/produkt/bamses-ma-bra-tidning-olika-sprak/

Till toppen