Om oss

Serier i Undervisningen drivs av Egmont Publishing och är ett initiativ för att främja ökad läslust och förbättrad läsförståelse bland svenska skolbarn. Med ett högkvalitativt och lättillgängligt undervisningsmaterial vill Egmont underlätta för de skolor, lärare och pedagoger som vill testa på att använda serier i skolundervisningen. Vi erbjuder skolanpassat material i form av gratis lärarhandledningar och seriematerial till självkostnadspris, samt arrangerar serieworkshops och besök av serieskapare.

Mål och vision

Vår hemsida och det pedagogiska innehållet är under framväxt och ambitionen är tydlig – att långsiktigt utveckla nytt, kvalitativt och skolanpassat material för olika årskurser och baserat på olika typer av serier. Skolmaterialet är dels utvecklat av Egmont, och dels i samarbete med andra förlag, organisationer, aktörer och personer med intresse av att främja barns läsning med hjälp av serier. Allt pedagogiskt material, såsom lärarhandledningar, är framtaget av och/eller noggrant granskat av professionella lärare och pedagoger.

Vår målsättning är att bidra till att öka läsglädjen bland svenska skolbarn och skolungdomar.

Vår vision är att genom en ökad läsglädje bidra till att vända den negativa utvecklingen med svenska skolbarns och skolungdomars bristande läsvanor och försämrade läsförmåga.

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och marknadstjänster. Egmont Publishing är en del av mediekoncernen och stiftelsen Egmont, som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att bidra till att barn och ungdomar får ett bättre liv.
Läs mer på www.egmont.se.

Kontakt

Har du frågor eller synpunkter kring ämnet serier i undervisningen eller innehållet på vår sajt, eller vill du komma i kontakt med oss av annan anledning? Skicka ett meddelande till oss här. Vi svarar så fort som möjligt. Beroende på ämne, se även aktuella kontaktpersoner som syns under respektive rubrik på sajten. Svar på de vanligaste frågorna om serier i undervisningen återfinns även under Frågor och Svar.