Det är inte ofta, men ibland händer det att vi även släpper in böcker i vår pedagogiska serievärld. Framförallt när vi får ett riktigt bra handledningsmaterial att sätta (monster)tänderna i!

Det nya pedagogiska materialet ”Monster Monster – ett lektionsupplägg för låg och mellanstadiet” har tagits fram av Linda Sikström, utvecklingssamordnare på Pedagogisk Inspiration Malmö, och Jenny Esbjörnsdotter-Karlsson, förstelärare på Rosengårdsskolan. Jenny och Linda står bakom flitigt använda lärarhandledningar som ”Bamse och Källkritik”, ”Bamse i skolan” och ”Läskvarten”.

Det nya materialet innehåller ett flertal lustfyllda och kreativa elevuppgifter som kretsar kring de två första böckerna i Johannes Pinters hyllade barnboksserie ”Monster monster”. Övningarna innefattar alltifrån högläsning till efterlysningar och skapande av egna monsterfigurer och serier.

Läromaterialet består av två delar:

  • Ett lektionsupplägg – med lärarinstruktioner och flera olika pedagogiska och kreativa elevövningar. Ladda ner handledningen gratis här.
  • Böcker – i form av de två första böckerna i Monster monster-serien, ”Den köttätande tentakelväxten” och ”Karatemumien”. Beställ böckerna till specialpris för skolor i vår webbshop.

”Monster Monster – ett lektionsupplägg för låg och mellanstadiet” är anpassad utifrån målen i senaste läroplanen (Lgr11) och är lämplig för användning i årskurs 1-6.

Mer information om Monster monster-böckerna hittar du här: https://serieriundervisningen.se/siu/monster-monster.