I december förra året etablerades Serierådet med ett flertal välkända ambassadörer för projektet Serier i Undervisningen, däribland Göran Hägg och Johan Unenge. Första ut att ansluta till Serierådet 2014 är serieskaparen Malin Biller.

Malin Biller har gjort sig känd för sina galna och självutlämnande humorserier, ofta under titeln ”Biller”. För serieromanen ”Om någon vrålar i skogen” vann hon 2011 Urhunden som årets bästa svenska seriealbum. I år är Malin Biller aktuell med ett nytt seriealbum som innehåller tolkningar av Gustaf Frödings olika alster. Så här säger Malin Biller själv om sitt kommande album;

Ända sedan jag var tonåring har jag älskat Fröding. Och sedan jag började rita serier har jag tolkat just hans dikter i serieform. Min förhoppning är att detta ska bli en bok som ska nå ut till många, särskilt till de unga som annars inte får en chans att lära känna Fröding och hans diktning. För ungdomar med läs- och skrivsvårigheter är serierna ett ypperligt medium. Om han bara görs tillgänglig, tror jag även att dagens tonåringar kommer älska Fröding.”

Boken ”I varje droppe är en ädelsten” ges ut av Kolik förlag i samarbete med Gustaf Fröding-sällskapet och släpps till sommaren. Målsättningen är att parallellt ha en lärarhandledning klar för användning av materialet i skolan.

Malin Biller håller även föredrag om serieskapande och arrangerar serieworkshopar.

För mer information kontakta: serieriskolan@egmont.se