Serietidningen Kalle Anka & C:o satsar i höst på ett litteraturtema och återberättar olika klassiska berättelser som Kalle Anka-historier. Satsningen görs i samarbete med Läsrörelsen och syftet är att väcka tidningens unga läsares intresse för originalböckerna och inspirera till vidare läsning.

Nationell lästävling för barn och unga
Parallellt med de klassiska äventyren i Ankeborgstappning har en stor lästävling utlysts, Kalle Ankas Lästävling. Tävlingen är för barn upp till 14 år och går ut på att återberätta en valfri bok i serieform med endast fyra rutor. Ett grepp som kan vara utmanande, men samtidigt ett bra sätt för barn att visa att de har förstått boken som de har läst. Kalle Ankas Lästävling är utformad för deltagande både privat och genom skolan. Det ger det en bra och kul ingång till både serieformatet och läsande av böcker.  Men kanske framförallt, är det en aktivitet där alla kan vara med och delta på sin egen nivå.

Tävlingen ingår i det nya initiativet LÄSLOV vecka 44, som drivs av Läsrörelsen och ett växande nätverk av elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel och kulturinstitutioner. En namnkunnig jury utser vinnaren och finalen går av stapeln på Kulturhuset i Stockholm den 31 oktober.

Läs mer om Kalle Ankas Lästävling här.