Eleverna i klass B3 på Askebyskolan i Rinkeby har sedan en tid tillbaka serier på schemat. Nyligen fick de besök av Bamseskaparen Jimmy Wallin.

Den senaste tiden har skoldagarna varit lite annorlunda. Klass B3 har jobbat utifrån varsitt seriealbum om Bamse och hans vänner. När de har läst berättelserna, har de fått olika uppgifter som tagit avstamp i berättelserna.

9-årige Anas berättar att han tycker att det är roligare och lättare att läsa serier än vanliga böcker eftersom de innehåller mer bilder och lite mindre text.

Målet är att väcka läslusten. För ju mer man läser, desto bättre blir man.

Dagen som Jimmy är på besök får eleverna veta mer om hur det är att jobba som serieskapare, sedan får de i uppgift att hitta på egna figurer. Dagen avslutas med att klassen hittar på en figur tillsammans med Jimmy. Jimmy berättar att det inte räcker med att kunna rita bra. Om en seriefigur ska bli riktigt bra måste man ge den en personlighet.

Idéer är det verkligen ingen brist på i den här klassen. På Jimmys blädderblock växer en tennisspelande orm som heter Anna Konrad fram. Vem vet, kanske dyker hon upp i en Bamsetidning?

 

Klassen får i uppgift att tillsammans med Jimmy fantisera fram en figur. Här kan du se hur det gick!